Success Stories

Success Story of Saagar Patel who Cleared IBPS RRB PO 2024

Home » Success Stories » Success Story of Saagar Patel who Cleared IBPS RRB PO 2024

Candidates who start their preparation with good guidance or motivation from an experienced holder, their efforts always get paid at the end with fruitful results. Similarly, if you are an aspirant and preparing for the upcoming government exams, you need real motivation from the candidates who have first-hand experience in clearing a specific exam, especially if you are aiming to clear the IBPS RRB PO 2025 exam. In this blog, we provide you with the success story of Saagar Patel who has cleared the RRB PO 2024 exam. Read on how he achieved success and how, you too, can get motivated to prepare and perform well. In addition, you also get a FREE RRB PO 2025 mock test to start your preparation and some of the most effective and concise bank courses down below.

SBI Clerk Success Story of Saagar Patel

Saagar Patel shared his success story with PracticeMock. Here’s how the conversation unfolded:

Q1. Please brief us on when did you start preparing for the competitive exams and how was your preparation journey.

Answer: I graduated in 2018. Initially, I was preparing for the IES and GATE exams. Unable to qualify in those examinations, I tried switching my field to banking preparation. Then came a pause due to the COVID phase. I started my bank + SSC preparation in 2021, and 2024 was my year. I was able to qualify for the RRB PO exams. Thanks to PracticeMock for maintaining accuracy according to the real exams.

Q2. Which exams did you appear in to date and what were their results?

Answer: I gave RRB PO, CLERK, IBPS PO, CLERK, and SSC CGL. I cleared RRB PO, however, I couldn’t qualify for CLERK mains. I gave IBPS PO and CLERK mains this year. SSC CGL mains are approaching. Let’s hope for the best.

Q3: How did you prepare for the English section?

Answer: Credit goes to Nimisha Bansal Ma’am, and after that, mocks from PracticeMock.

Q4: How did you prepare for the Quantitative Aptitude section?

Answer: It was mostly self-study while testing myself through the mocks.

Q5. How did you prepare for the Reasoning section?

Answer: The credit goes to Ankush Lamba Sir.

Q6. What was your strategy for the General Awareness section? (If Applicable)

Answer: It was from Kapil Kathpal Sir’s videos.

Q7. What was your overall strategy? Did you follow a study schedule? If yes, please share the details.

Answer: There wasn’t any strict schedule, however, throughout my prep, I came to know one thing: we don’t need to do a PhD in any subject. If you have done your syllabus, just attempt mocks and catch your silly mistakes. Also, be selective in your approach.

Q8. Did you face any hurdles as well? How did you overcome it?

Answer: There were some family issues that are still ongoing, but they played a significant role in my preparation because surviving through that phase helped build my inner strength.

Q9. Did you face any hurdles as well? How did you overcome it?

Answer: Yes, sure. Previously, I was unable to select which mocks I should be giving, which is usually everybody’s issue because you won’t have only simple or hard questions in your paper. PracticeMock gives the perfect combo, which is almost similar to the real examinations.

Q10. Did PracticeMock help you in your success? Please elaborate.

Answer: Yes, sure. Previously, I was unable to select which mocks I should be giving, which is usually everybody’s issue because you won’t have only simple or hard questions in your paper. PracticeMock gives the perfect combo, which is almost similar to the real examinations.

Q11. What’s your message for your fellow aspirants who are preparing for competitive exams?

Answer: Be sincere, follow your instincts, work on your accuracy, and don’t waste time.

Q12: How did you prepare for the Computer Awareness section (If applicable)?

Answer: I didn’t prepare much since I had a computer background.

Asad Yar Khan

Asad specializes in penning and overseeing blogs on study strategies, exam techniques, and key strategies for SSC, banking, regulatory body, engineering, and other competitive exams. During his 3+ years' stint at PracticeMock, he has helped thousands of aspirants gain the confidence to achieve top results. In his free time, he either transforms into a sleep lover, devours books, or becomes an outdoor enthusiast.

Recent Posts

NICL Assistant Syllabus 2026: Check Complete Prelims & Mains Syllabus

NICL Assistant Syllabus 2026 covers Prelims, Mains, exam pattern, subject-wise topics, and preparation tips to…

14 hours ago

NICL AO Previous Year Question Papers, Download Free PYQ PDF

Attempt NICL AO Previous Year Question Papers to boost your prep for the upcoming NICL…

14 hours ago

UIIC AO Admit Card 2026 at uiic.co.in, Prelims Call Letter Download Link

UIIC AO Admit Card 2026 is expected in second week of October 2026. Check the…

14 hours ago

NICL AO Syllabus 2026, Exam Pattern for Generalist and Specialist Officers

Here we are providing the NICL AO Syllabus 2025 & Exam Pattern 2025. Candidates can…

14 hours ago

RRB NTPC Graduate Exam Date 2026 Out, Check NTPC Exam Schedule

RRB NTPC Graduate Exam Date 2026 notice is out. CBT 1 is tentatively scheduled to…

14 hours ago

RRB NTPC Previous Year Question Papers For Graduate and Undergraduate, Download All Free PDFs

In this blog, we have provided the RRB NTPC Previous Year Question Papers. Candidates can…

14 hours ago

Take a Free Test Today

Thousands of aspirants have cleared exams using PracticeMock’s exam-level mock tests.

Take a Free Test Today
Join serious aspirants preparing smarter every day.