Categories: NHB Assistant Manager

500+ Most Probable GA Questions for NHB Assistant Manager

NHB 2023 is recruiting for Assistant Manager posts and the selection will be done on the basis of Online Test and Interview. NHB Assistant Manager exam is just around the corner as the exam is scheduled on December 23, 2023. In this blog we are sharing 500+ Most Probable GA Questions PDF for NHB Assistant Manager. Its a completely free PDF, so aspirants can download and can prepare well for the upcoming NHB Assistant Manager exam. Mentioned below are the details of the 500+ GA questions and answers PDF.

SBI Clerk Prelims Free Mock Test 2023

500+ Most Probable GA Questions for NHB Assistant Manager

This file contains the most important ‘Question-Answer’ points pertaining to the current affairs news from June 2023-December 2023. It will be beneficial for the General Awareness (GA/GK) section of the upcoming NHB 2023 exam. Mentioned below are few questions and answers from this free PDF.

  1. The Reserve Bank of India (RBI) has raised the UPI (Unified Payments Interface) payment limit for hospitals and educational institutions from the existing Rs 1 lakh to Rs _____ per transaction.

Answer: 5 lakh

    2. Who has recently (December 2023) been appointed as the brand ambassador of Tripura state to promote tourism?

    Answer: Sourav Ganguly

    3. RattanIndia Enterprises has introduced ‘_____’, a compact delivery drone, for e-commerce and health care industries.

    Answer: L07

    SBI Clerk Prelims Free Mock Test 2023

    4. Who has been awarded Singapore’s Highest Arts Award ‘Cultural Medallion’ in December 2023?

      Answer: Meira Chand

      5. Which insurance company has recently (December 2023) partnered with PhonePe to provide car and bike insurance products?

      Answer: Acko General Insurance

      6. Invest India has hosted which edition of the World Investment Conference (WIC) in New Delhi?

      Answer: 27th

      SBI Clerk Prelims Free Mock Test 2023

      7. Tiriyani Block of Kumuram Bheem Asifabad district, which secured top position in the first delta rankings of Aspirational Blocks Programme (ABP), belongs to which state of India?

      Answer: Telangana

      8. Name the state that has recently (December 2023) launched the ‘Maha Lakshmi’ scheme to provide free travel for women, girls, and transgender persons.

      Answer: Telangana

      9. Zhuque-2 Yao-3, the world’s first liquid oxygen-methane powered launch vehicle, has been launched by which country?

      Answer: China

      SBI Clerk Prelims Free Mock Test 2023

      10. Who is the author of a book titled as “Naye Bharat ka Samveda”?

      Answer: Narendra Modi

      For more 500+ Questions and Answers Download 500+ Most Probable GA Questions PDF

      This brings us to the end of the article. Download this PDF and prepare well for NHB Assistant Manager exam.

      Cheena Sawhney

      Recent Posts

      SBI Clerk Special Notification 2026 Out For SC/ST/OBC Backlog Vacancies, Official Exam Date Out for Backlog Vacancies

      SBI Clerk Special Notification 2026: Prelims Exam Dates for 1,538 backlog vacancies today. Check eligibility,…

      15 hours ago

      Simplification Questions for Bank Exams with Answers, Free Quiz and Download PDF

      Practice Simplification Questions for Bank Exams 2026 with exam-level questions, answers, solutions, and a free…

      21 hours ago

      BOB LBO Notification 2026 Out for 2482 Vacancies, Check Official PDF, Last date to Apply Online and Eligibility

      Bank of Baroda LBO Recruitment 2026 notification is out for 2482 vacancies. Check eligibility, dates,…

      21 hours ago

      IBPS Clerk Notification 2026 Out: 11,403 Vacancies, Admit Card, Exam Date Out

      IBPS Clerk Notification 2026 with 11,403 vacancies, last date to apply, exam dates out, eligibility,…

      22 hours ago

      PNB LBO Previous Year Cut off, Check Details

      Check PNB LBO Cut Off 2026, category-wise expected marks, previous year trends and factors affecting…

      22 hours ago

      PNB LBO Exam Date 2026 Out for 545 Vacancies, Eligibility, Exam Pattern & PNB LBO Exam Date 2026 Out

      PNB LBO Notification 2026 out for 545 Local Bank Officer posts. The official PNB LBO…

      22 hours ago

      Take a Free Test Today

      Thousands of aspirants have cleared exams using PracticeMock’s exam-level mock tests.

      Take a Free Test Today
      Join serious aspirants preparing smarter every day.